WalkAide - Toiminnallinen sähköstimulaattori riippunilkan hoitoon

WalkAide FES (functional electrical stimulation)

kuuluu ISO 9999 apuvälineluokituksen mukaisesti luokkaan 0615 eli toiminnallisiin (sähköiset) hermo-lihasstimulaattoreihin (FNS) ja hybridiortoosijärjestelmiin. Nämä ovat välineitä, jotka on suunniteltu kompensoimaan motorisen toiminnan menetystä sähköisen stimulaation avulla ja ne tunnetaan yleisesti termillä FES. Luokituksen kohtaan sisältyvät esim. toiminnalliset sähköiset stimulaattorit ja hybridiortoosijärjestelmät, joita käytetään yhdistettyinä mekaanisiin ortooseihin hybridiortooseissa.

WalkAide on lääketieteellinen laite, joka voidaan sovittaa ja ohjelmoida yksilöllisesti erikoiskoulutetun kuntoutusalan ammattihenkilön toimesta. Kuten kaikki ortoosit, valtuutettu ja koulutettu kliinikko arvioi ja päättää onko WalkAide sopiva tietylle henkilölle.

Toiminnallinen sähköstimulaattori (FES) on laite, jonka sähköstimulaatio tuottaa tai tukahduttaa hermoston toimintaa toiminnallisesti.

WalkAide käyttää toiminnallista sähköstimulaatiota:

1) Avustamaan liikehermon toimintahäiriöstä johtuvaa jalkaterän roikkumista. Tuottamaan tehokasta nilkan dorsifleksiota optimaalisesti kävelyn aikana.

2) Ohjaamaan jalkaa ja nilkkaa heilahdusvaiheen aikana valmisteltaessa turvallista ja tehokasta ensikontaktia.
3) Ylläpitämään ja parantamaan liikkuvuutta ja turvallisuutta kävellessä.
4) Edesauttamaan kävelyn uudelleenoppimista.
  

Terapeuttista sähköstimulaatiota (TES) käytetään hoidossa ja harjoituksissa silloin, kun diagnoosina on mm. CP, hermovaurio, aivohalvaus ja urheiluvamma. TES:in tavoitteita ovat:

  • lisätä lihasvoimaa ja kestävyyttä sekä laajentaa liikerataa
  • vähentää, viivästyttää ja / tai peruuttaa lihasten surkastumista
  • lisätä luuntiheyttä
  • vähentää vamman aiheuttamaa vahinkoa
  • helpottaa lihaksien uudelleenkoulutusta
  • palauttaa ja parantaa liikekontrollia
  • parantaa aistien tietoisuutta

WalkAide ja TES
WalkAide laitteessa on myös terapeuttiseen käyttöön suunniteltu harjoitusohjelma. Harjoitusohjelma voidaan ohjelmoida tuottamaan jopa kolmekymmentä minuuttia yksilöllisesti ajastettua sähköstimulaatiota. Yksilöllisesti suunniteltuun harjoitusjaksoon säädetään erityiset stimulaatio- ja lepoajat.

Lisää tietoa tuotteesta apuvälineklinikoiltamme tai Innovative neurotronics:n sivuilta alla olevasta linkistä

 

  http://www.walkaide.com