Tukipohjalliset

Tuotteena tukipohjaliset ovat kokonaisuus, joka sisältää aina allaraaja-analyysin, mitanoton, tukipohjallisparin sekä sovituksen. Pääsääntöisesti tukipohjallisten mitanotto tapahtuu vaahtolaatikolla.

Pohjalliset valmistetaan joko yksilöllisesti valmistetun kipsimallin tai CADCAM-pohjaisen tietokonemallin perusteella. Pohjallisten materiaalina käytetään yleensä EVA-solukumia (etyylivinyyliasetaatti) tai kumikorkkia. Pohjallismateriaalin kovuus vaihtelee asiakkaan tarpeiden mukaan ja tarvittaessa materiaaleja yhdistelemällä saadaan aikaan toivottu lopputulos. Kaikkia tukipohjallisia valmistamme aikuisille sekä lapsille.

1. Accomodatiiviset tukipohjalliset (Painoa ja kuormistusta tasaavat)

Pohjaliset valmistetaan pehmeistä materiaaleista. Reumaatikkojen ja diabeetikkojen hoidossa käytettävät tuet, käytetään myös kipupisteiden, haavaumien ja kovettumien hoidossa.

2. Korrektiiviset tukipohjalliset (Jalkaterän toimintaa ja asentoa ohjaavat)

Yleisin pohjallistyyppi. Käytetään jalkaterän virheasentojen ja askellusvirheiden ohjaamiseen. Pohjalliset valmistetaan joko kovemmasta tai pehmeästä materiaalista tai niiden yhdistelmistä.

3. Korotuspohjallinen (Alaraajojen pituuseron korjauksessa käytettävä)

Voidaan valmistaa kiilakorotuksena tai edellisiin tukipohjallisiin valmistettuna.

 

 

Toiminnallisesti erilaisia tukipohjallisia voidaan valmistaa monin eri menetelmin.

 

Ensipohjalliset valmistetaan vastaanotolla asiakkaalle.

 

Ensipohjallisten valmistusaika on noin 20 min.

 Accomodatiiviset pohjalliset valmistetaan hoidollisesti ensiavuksi kevennysterapiaan. Materiaaleina käytetään yleensä kengän pinkopohjamateriaalia lisättynä pehmeillä materiaaleilla ja keventävillä ominaisuuksilla. Samalla voidaan korjata lieviä asentovirheitä kevennysvaikutuksen parantamiseksi.

 

Korrektiivisia pohjallisia voidaan valmistaa ensipohjallisina lieviin virheasentoihin ja/tai askellusvirheisiin sekä kiputiloihin. Materiaaleina voidaan käyttää valmismoduuleita sekä - elementtejä.

 

Ensipohjallisia voidaan valmistaa myös Pelite- tyyppisellä menetelmällä. Näin tehdään niin korrektiivisia- kuin DFO- pohjallisiakin. Pohjalliset valmistetaan asiakkaalle vastaanotolla samalla tarkastaen tukien toiminta sekä dynaamisuus.

 

Prefab- tukipohjalliset valmistetaan valmisaihioista.

Korrektiiviset- tai accomodatiiviset pohjalliset voidaan valmistaa yksilöllisen mitan mukaan myös komponenttirakenteisena. Menetelmän tarkoituksena on vähentää työstöaikaa sekä liimauksen tarvetta. Komponenttirakenteiset ortoosit soveltuvat lieviin virheasentoihin sekä kevennyshoitoihin.

 

Erikoistukipohjalliset

Erikoistukipohjalliset valmistetaan tavallisesti useista eri materiaaleista ja antavat parhaan mahdollisen tuki- ja kevennysvaikutuksen. Näitä tukipohjallisia valmistetaan erityisesti vaativiin reuman ja diabeteksen aiheuttamiin riskijalkoihin sekä kirurgisista tai fysiatrisista ongelmista kärsiville asiakkaille.