Tilajalkineet

Sop Team tarjoaa tänä päivänä laajan valikoiman tilajalkineita. Hyvät ja tukevat jalkineet suojaavat ja toimivat iskunvaimentimina vähentäen eri sairauksien aiheuttamia liikkumisen ja toimintakyvyn ongelmia.

Jalkineen on oltava riittävän korkea, leveäkärkinen ja riittävän pitkä. Tukevassa jalkineessa kappi tukee kantaluuta pitäen jalan hyvässä asennossa. Jalkineet tulisi valita kaupasta aina pitemmän jalkaterän mukaan.

Jalkineen pohjan tulee olla riittävän paksu, jolloin se toimii iskunvaimentajana vähentäen päkiäkipuja ja suojaa kosteudelta ja lämmön vaihteluilta. Koron korkeus 2-4 cm ja korko mieluiten kantapään laajuinen.

Jalkineet valitaan aina vuodenajan mukaan, jolloin jalkineen pohjamateriaali on ajankohtaan soveltuva. Näin vältytään esimerkiksi riskeiltä liukastua talvella.

Päällysmateriaaleja markkinoilta löytyy monenlaisia. Paras päällysmateriaali on nahka, koska se imee ja kuljettaa kosteutta pois.

Jalkineen kiinnytysmekanismi on yleisesti nauhoitus. Nauhoitus takaa jalkineen paikallaan pysymisen ja antaa turvonneeseen jalkaan mahdollisuuden säädellä jalkineen tilavuutta.

Hyviin jalkineisiin kannattaa aina tehdä pieniä muutostöitä, mikäli tilanne sitä vaatii. Esimerkkinä nauhakiinnityksen muuttaminen tarrakiinnitykseksi, jolloin reumaatikon on helpompi pukea jalkineet.

Mikäli jalkineissa on tukipohjallisvara, mahdollistaa se yksilöllisen ortoosin tekemisen jalkineeseen. Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että jalkineen sisätila ei ole suuri, joten kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen, jos epäilee jalkineen sopivuutta.