Kenkätiimi Oy Shoe Team on toiminut vuodesta 1982. Kenkätiimin liiketoiminta siirtyi 1.1.2013 Suomen Ortotiikka & Protetiikka Oy:n omistukseen. Liiketoimintakaupan myötä Tiimi Jalkineet aloitti toimintansa SOP jalkinetuotantoyksikkönä. Toimimme  läheisessä yhteistyössä sairaaloiden ja terveyskeskusten kanssa. Teemme myös yhteistyötä alueellisten apuvälinepalveluntuottajien sekä jalkahoitopalveluiden kanssa koko Suomen alueella.

Valmistamme yksilöllisiä erityisjalkineita asiakkaan mittojen mukaan Kankaanpäässä. Mittatilauskenkien lisäksi valmistamme tukikenkiä, tukipohjallisia, peroneustukia, kipsikenkiä, kantakenkiä, kengän ulkopohjankorotuksia ja teemme muita kengän muutostöitä.

Monet eri sairaudet, kuten diabetes, reuma, lihassairaudet, polio, ihosairaudet, kehitysvamma, iän tuomat muutokset sekä onnettomuuksien aiheuttamat vammat ovat muuttaneet jalan toimintaa ja muotoa, vaikeuttaneet liikkumista ja kuntoutumista. Näiden eri syiden aiheuttamat muutokset jaloissa ja toiminnoissa pyrimme minimoimaan istuvilla ja toimivilla mittojen mukaan tehdyillä erityisjalkineilla ja tukipohjallisilla.

Tuotteet:

Lasten ja aikuisten valmisjalkineet

Tukijalkineet suunnitellaan tukemaan nilkkaa ja jalkaterää sekä estämään virheasentojen syntymistä. Yksilölliset rakenteet, kuten kantakapit ja varren korkeus, korotukset, kiilaukset, päkiärullat, keinupohjat, valitaan tarpeiden mukaan, ottaen huomioon myös materiaalit. Tukijalkineilla on sopivuustakuu 3 kk.

Emppu Etukenokengät on suunniteltu varvastajalle , polven yliojennusta estämään, akillesjänteen ’venytykseen’, jolloin laitetaan myös nilkkaremmi. Ei sovi voimakkaasti spastisille.

 

Lasten ja aikuisten mittajalkineet

Mittajalkineet valmistetaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan huomioiden riittävä tilavuus ja tukevuus. Peruslesti on sarjavalmisteinen ja mitanotossa huomioidaan kengissä käytettävät apuvälineet tukipohjalliset ja ortoosit sekä jalkojen tarvitsemat pienet muutokset. Mittajalkineilla on 3 kuukauden sopivuustakuu.

#SOP Jalkinekuvasto

 

Lasten ja aikuisten ortopediset jalkineet

Ortopediset jalkineet valmistetaan yksilöllisen lestin mukaan asiakkaiden jaloista otettujen mittojen mukaan. Ortopedisten jalkineiden valmistus on monivaiheinen ja erityisosaamista vaativa työprosessi, jonka valmistus kestää n. 4 – 6 viikkoa. Ortopedisilla jalkineilla on sopivuustakuu 3kk sopivuustakuu.

 

Tukipohjalliset

Tukipohjallisilla korjataan jalan virheasentoja. Tukipohjallisilla voidaan myös tasapainottaa ja vähentää rasitusta alaraajoissa. Tavallisimpia ongelmia ovat pitkittäis- ja poikittaisholvien madaltumat, kantakalvon tulehdus , vaivaisenluu ja kantaluun virheasennot. Tukipohjallisilla tasataan kuormitusta ja painoa, kevennetään painekohtia, korjataan asentoja, korjataan pituuseroja. Vaativampiin jalkaongelmiin tarvitaan jalkavuoteet tai erityistukipohjalliset. Tukipohjallisilla on 3 kuukauden sopivuustakuu.

 

Hoitojalkineet

Haavanhoitojalkineilla nopeutetaan diabeettisten jalkaterähaavaumien paranemista ja kevennetään Chargot -muutoksia.

Kantakenkiä käytetään jalkaterän alueen vammoihin kirurgisten toimenpiteiden jälkeen.

Kipsikenkä on kipsin päälle puettava jalkine, jonka tarkoitus on suojata kipsiä lialta ja kosteudelta. Kipsikenkää voidaan pitää sekä oikeassa, että vasemmassa jalassa. Keinupohjan ansiosta kävely on kipsikengällä helpompaa.

#SOP Hoitojalkinekuvasto

 

Jalkinetilaukset: tiimi@fi-op.fi

 

TIIMI™-jalkineita on saatavilla yhteistyökumppaneiltamme:

Mt-Ortopedia Oy

Avoris Oy

Lapin Apuvälinepalvelu Oy

Ortopiste Oy

Lapin Lääkärikeskus Oy

Apuvälinepalvelu Kajava Oy

H & K Helsinki

Soleus Oy

Spinor Oy